Hoe maakt u goede foto’s en andere veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen tijdens het werken met Fixico, zoals het opstellen van het schaderapport, het plannen van een afspraak en het herstelproces. Daarnaast is het maken van de juiste foto’s van de schade van cruciaal belang. Hoe u dit doet, leggen we uit in de onderstaande video.

Schaderapport maken


Ja, veel schade is niet zichtbaar als het voertuig vies is. Dit resulteert uiteindelijk vaak in een langere hersteltijd en hogere kosten.


Ja, het komt geregeld voor dat er ook schade achter de portieren, schuifdeuren en laaddeuren zit. Als er geen foto's van de achterliggende schade toegevoegd zijn, kan de schadelast hoger uitvallen, wat leidt tot langere hersteltijden en hogere kosten.


Ja, het is belangrijk om hier een foto van te maken. Zonder deze foto kunnen er geen stickers van het voertuig besteld worden.


Graag in de schadeomschrijving aangeven dat de gele sticker achter de vooruit ontbreekt. Wij bestellen dan een nieuwe sticker.


Op dit moment is het niet mogelijk, maar hier wordt aan gewerkt.


Er is geen exact aantal. Liever 20 foto's dan 2 foto's. Graag overzichtsfoto's van elke zijde op een afstand van 5 meter van het voertuig nemen (dit betekend dat het volledige voertuig zichtbaar moet zijn op de foto) en close-up foto's vanuit diverse hoeken van de betreffende schade. De close-up foto's moeten zowel van dichtbij genomen worden, als veraf.


Het aanmaken van het schaderapport verloopt het beste via de intake app op uw mobiele telefoon. U hoeft dan geen foto's van uw telefoon naar de computer te verplaatsen. De kwaliteit van de foto's is belangrijk - en die wordt behouden als u de foto's direct vanuit uw telefoon upload.


Probeer deze schade zo goed mogelijk te fotograferen. Als blijkt bij de schadehersteller dat er extra schade aan het voertuig zit, wordt dit meegenomen. De DHL Fleet afdeling zal deze schade beoordelen en de reparatie goedkeuren of afwijzen (afhankelijk van de grootte van de schade).


Nee, dat kan niet. De schade meldt u via de persoonlijke link op uw telefoon.


De afspraak


Hier wordt momenteel aan gewerkt. Wij verwachten dat dit voor het einde van dit jaar mogelijk is. Vooralsnog graag in de schadeomschrijving aangeven wat de voorkeurshersteldag is.


Dat kan! Vooralsnog alleen handmatig in de 'schade omschrijving'. Binnenkort kunt u een datum selecteren. De hersteller zal dan op deze datum het voertuig ophalen en herstellen.


Ja, indien mogelijk. Schadeherstellers rijden vaak met het voertuig van de CityHub naar de werkplaats.


De schadehersteller haalt het voertuig vaak in de ochtend op en brengt deze na het herstel weer aan het einde van de dag terug.


Het herstelproces


De tweede schade kan gewoon gemeld worden via Fixico. Wij zorgen ervoor dat deze schade wordt opgepakt door de schadehersteller die de eerste schade behandelt.


Graag telefonisch bij ons melden. Wij zorgen ervoor de naam en het afleveradres van de schadehersteller wordt doorgegeven aan het bergingsbedrijf, zodat zij de auto correct afleveren.


Het herstel mag maximaal 8 werkdagen duren.


Dit wordt door de DHL Fleet afdeling bepaald. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar prijs en snelheid.


Er zijn niet veel schadeherstellers die een trailer hebben. Meestal rijden schadeherstellers met het voertuig over de weg. Een enkele keer komt een schadehersteller met een trailer.


Gemiddeld duurt een herstel 5 werkdagen.


De schadehersteller kan dan een meerwerkverzoek indienen. Afhankelijk van de omvang van de schade kan het herstel langer duren. Hierover wordt met u gecommuniceerd.


Ja, als er schade op de panelen rondom de externe sloten zit, worden deze verwijderd. DHL Fleet heeft aangegeven dat deze niet meer worden gebruikt.


De schadehersteller zorgt ervoor dat de stickers teruggeplakt worden.


Overige diensten


Nee, dat kan niet. De Fleet afdeling van DHL heeft besloten dat er via Fixico vooralsnog geen gebruik gemaakt kan worden van een vervangend voertuig.


In veel gevallen wel. Als er duidelijke foto's zijn van het interieur, kan de schadehersteller altijd kijken of deze kunnen worden gereinigd. In het geval van scheuren in de bekleding kunnen schadeherstellers over het algemeen minder goed ondersteunen.


Hier wordt aan gewerkt. Meerdere CityHubs hebben hierom gevraagd.


Ja, elke schadehersteller is verplicht het voertuig op te halen bij de CityHub en deze ook weer terug te brengen.